Het belang van vectorbestanden vs. pixelbestanden voor druk- en Borduurwerk

Bij het personaliseren van kledingstukken met logo’s en teksten is het cruciaal om de juiste bestanden aan te leveren. Hier zijn enkele richtlijnen om ervoor te zorgen dat we het beste resultaat kunnen bereiken:

Bestandsformaten:

Voor bedrukken en borduren accepteren we bij voorkeur vectorbestanden in formaten zoals AI, EPS of PDF. Deze bestanden zijn schaalbaar en behouden hun kwaliteit, ongeacht de grootte.

Voor afbeeldingen of foto’s kunnen PNG- en JPEG (JPG)-bestanden worden gebruikt. Hierbij is het belangrijk om op de kwaliteit te letten.

Resolutie:

Bij pixelbestanden (PNG en JPEG) is de resolutie belangrijk. Zorg voor een resolutie van minimaal 300 DPI (dots per inch) om scherpe afdrukken te garanderen.

Transparantie:

Als u een transparante achtergrond wilt, zorg er dan voor dat u een PNG-bestand met transparante achtergrond aanlevert.

Kleurmodus:

Gebruik bij voorkeur de RGB-kleurmodus voor digitale weergave en CMYK voor afdrukken. Zorg dat u de kleurprofielen behoudt.

Het Verschil Tussen JPG en PNG:

JPEG (JPG)

– Geschikt voor foto’s en afbeeldingen met veel kleurnuances.
– Ondersteunt compressie, wat kan leiden tot kwaliteitsverlies bij herhaaldelijk opslaan.

PNG

– Ideaal voor afbeeldingen met transparante achtergronden.
– Behoudt beeldkwaliteit zonder compressie.
– Beter geschikt voor logo’s, illustraties en afbeeldingen met tekst.

Herkennen van het Bestandstype:

Bekijk de bestandsextensie (het deel na de punt in de bestandsnaam). Bijvoorbeeld: `.jpg` is een JPEG-bestand en `.png` is een PNG-bestand.
Raadpleeg de eigenschappen van het bestand om te controleren of het de gewenste resolutie en kleurmodus heeft.

Onze Digitalisering Service:

Als je alleen beschikt over een pixelafbeelding, maak je geen zorgen! Wij bieden een digitaliseringsservice aan, waarbij we jouw pixelbestand omzetten naar een vectorbestand voor een optimale kwaliteit. Onze deskundige digitaliseringsdiensten beginnen bij slechts €45,- per ontwerp. Dit zorgt ervoor dat je het beste resultaat krijgt, ongeacht het type bestand waar je mee begint.

Door deze richtlijnen te volgen, kunnen we samen zorgen voor hoogwaardige bedrukkingen en borduursels op uw kledingstukken. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.