Het is van belang om je aan de wasvoorschriften te houden:

 

 • Om de kwaliteit van de kleding te behouden. De wasvoorschriften zijn specifiek voor het type stof en de bedrukking of borduursel. Als je je hier niet aan houdt, kan de kleding verkleuren, krimpen of zelfs kapot gaan.
 • Om de bedrukking of borduursel te beschermen. De bedrukking of borduursel is een belangrijk onderdeel van de bedrijfskleding. Het is de manier waarop je bedrijf zich onderscheidt van de rest. Als je de wasvoorschriften niet volgt, kan de bedrukking of borduursel loslaten of vervagen.
 • Om de veiligheid van de werknemers te garanderen. Sommige bedrijfskleding is speciaal ontworpen voor bepaalde taken of omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld veiligheidskleding of hoog-zichtbaar werkkleding. Als je de wasvoorschriften niet volgt, kan de kleding zijn beschermende functie verliezen.

  Hier zijn enkele tips voor het wassen van bedrijfskleding:

  Als je bedrijfskleding bedrukt of borduurt, is het belangrijk om de wasvoorschriften aan te geven aan de ontvangers. Je kunt dit doen door de wasvoorschriften op het label van de kleding te zetten, of door ze in een apart document mee te geven.

  • Lees altijd de wasvoorschriften op het label van de kleding.
  • Was de kleding zo snel mogelijk na het dragen, om vlekken te verwijderen.
  • Was de kleding met een zacht wasmiddel op een lage temperatuur.
  • Gebruik geen wasverzachter, want dit kan de bedrukking of borduursel beschadigen.
  • Hang de kleding op om te drogen.

  Duurzaam

  Door je aan de wasvoorschriften te houden, kun je ervoor zorgen dat je bedrijfskleding er goed uitziet en lang meegaat. Wanneer u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen..

  Niet in de droger en uitwringen

  Kledingstuk binnenste buiten zonder stoom strijken. (Vermijd met strijken de bedrukking).Geborduurde designs tussen twee dunnen doeken strijken en niet vouwen zolang het vochtig is.

  Geen bleekmiddel of wasverzachter toevoegen

  Was het kledingstuk op maximaal 40 graden.

  Draai het kledingstuk binnenste buiten voordat het in de wasmachine gaat